Saturday, January 19, 2008

Προωθείστε το τώρα!

Όπως ανάφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.
Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Αρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...

Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών αναφέραν οτι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα οτι δεν είμαστε σύμφωνοι και οτι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών. Οι τωρινές 117.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.

www.petitiononline.com/forestgr/

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

6 comments:

Anonymous said...

Έτσι δυνατά Λενιώ μου!!!

Ελένη Στασινού said...

Εγώ σ ευχαριστώ Ελένη. Λίγα blogs έχω βρει(όχι πως έχω φάει και τις ώρες ψάχνοντας)να κουνούν και να ψιλοενοχλούν τον καλοβολεμένο μας εαυτούλη.
Για να μην πω βέβαια για την αίσθηση καθαρότητας που μου αφήνει κάθε σου κείμενο.
Όσο για την πικρία....πλέκε την (καθώς κάνεις)με την δημιουργικότητά σου. Πάλι κερδισμένοι θα είμαστε.
Σε φιλώ.

Antoin... said...

Ελένη μου καλησπέρα. Φιλιά σε Jeff και Βασια.
Λενιώ θέλω ν' αφήσω σχόλιο στην Ελληνίδα και δεν μπορώ. Συμπληρώνω τις μαλακίες τα γράμματα που ζητάει αλλά δε το εγκρίνει.
Θα μου πεις τι ακριβώς κάνεις εσύ για να σχολιάσεις?
Λενιώ συγγνώμη που σου μιλάω εδώ, αλλά έχω τρεξίματα.

Fallen angel said...

Διαβάζοντας το post σου, το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, είναι το "όμορφη και παράξενη πατρίδα". Μα να είναι πάντα τόσο επίκαιρο;;;
Τις καλησπέρες μου!

herinna/ said...

mist
Είναι δυνατά τώρα αυτό; Δεν ξέρω. Πάντως έτσι χρειάζεται. Φιλιά Λενιώ

Ελένη Στασινού
Πολλές φορές μιλώντας για τον εαυτό μας ενοχλούμε άλλους. Το έχεις προσέξει; ξέρεις γιατί συμβαίνει; Γιατί κάτι συμβαίνει στο συνειδησιακό επίπεδο των ενοχλημένων. Κάτι που απωθούν ως στοιχείο απορριπτέο στον εαυτό τους. Κι έρχεται ο άλλος να τους πει πως την πάτησε, η πως γι' αυτό που δεν είναι πληρώνει ένα κόστος. Δεν είναι ανώδυνες ομολογίες αυτά. Ίσως αν δεν ένιωθα πως δεν έχω πια τίποτα να χάσω, ούτε καν μυστικό, ν' αντιδρούσα το ίδιο. Ποιος ξέρει, άβυσσος...Μα που τέτοιες σκέψεις έχεις κάνει για μένα, δεν είναι απλώς τιμητικό. Εγώ πιστεύω ότι μπορούν και τα λόγια που την ψυχή μας γιατρεύουν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, όπως το κατορθώνουν ενίοτε τα χαστούκια. Δεν μπορώ πάντως να φανταστώ πως σε όποιον ασχολείται με την ποίηση, δεν του έχει περάσει απ' το μυαλό να ενοχλήσει...Μεσ' στο στραβό, το απαράδεχτο, το ανέφικτο, το ανεκπλήρωτο και το αβάσταχτο γεννιέται η ποίηση. Αλλιώς τι θα χρειαζόταν; Είναι η ανάγκη μας να καταγγείλουμε ή να φέρουμε τον κόσμο στο κατα πως θα έπρεπε...έστω και υπαινικτικά. Δεν μπορώ να την εννοήσω αλλιώς. Αλλά κι όταν εισπράττω λόγια σαν τα δικά σου, ντρέπομαι που υπάρχω περισσότερο σαν γραφιάς παρά σαν πράξη, έξω εκεί. Ντρέπομαι από τη μια και χαίρομαι από την άλλη που τουλάχιστον καταλαβαίνουν κάποιοι, έστω λίγοι όπως εσύ, ότι δεν πάω να κοροιδέψω κανέναν. Να με αντέξω προσπαθώ. Τι να σου πω άλλο Ελένη μου...ευχαριστώ.

antoin
Μη λες χαζομάρες. Κι αυτό εδώ τι είναι; " At 8:38 πμ Blogger Antoin... said:
Όσο ο καιρνός περνάει και η ομίχλη κάνει την αλήθεια να φαντάζει παρά να είναι, ο άνθρωπος τη μεταμορφώνει σε μύθο.
Μεγάλη μας τιμή να μας έχει γεννήσει η ποίηση." Πάρε τηλ.

herinna/ said...

ged!
Φαίνεται πως δυστυχώς πάντα. Για την ώρα πάντα. Την καλησπέρα μου επίσης, και καλό ξημέρωμα