Tuesday, August 28, 2007

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΣΑΠΕΣ

Μερικοί δεν θέλουν και ντρέπονται που είναι Έλληνες. Πάει να πει όταν η Ελλάδα καεί απ' άκρη σ' άκρη, μιας που ντρέπονται που ντρέπονται αυτοί θα επιλέξουν να πάνε τα παιδιά τους να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν σε μια πιο πράσινη χώρα. Εμείς εδώ που δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες τι κάνουμε; Θα ζήσουμε μέσα σε έναν κρανίου τόπο; η θα βάλουμε την τσάπα στα χέρια των παιδιών μας να μας ακολουθήσουν σε αυτό που έχουμε χρέος να κάνουμε για τούτο τον ρημαδιασμένο τόπο; Είναι καιρός να σκεφτόμαστε τώρα αν πρέπει να ντρεπόμαστε που γεννηθήκαμε σ' αυτό το γεωγραφικό πλάτος και μήκος της γης, που έχουμε χαρακτήρες τάδε κι όχι τάδε, μη χέσω και τον πολιτισμό της άχρηστης υψηλής τεχνολογίας, ή να βάλουμε το φουρνέλο στον κώλο και να τρέξουμε; Η πατρίδα μας κάηκε και καίγεται. Οι συνανθρωποί μας κάηκαν, χάθηκαν ζωές, ζωές συμπατριωτών μας. Τα χωριά μας κάηκαν ρε. Τα κόκαλα των νεκρών μας στάχτες έγιναν κι αυτά. Είναι η ώρα. Έλληνες και μη Έλληνες, ντροπιασμένα λαμόγια και μη αντρόπιαστα. Αφήστε τα λόγια και πιάστε τις τσάπες.

15 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Στο δήμο μου σταματήσαμε-ακυρώσαμε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για να δώσουμε τα χρήματα αυτά στους πυροπαθείς και ήδη αρχίζει ο αγώνας της συγκέντρωσης υλικού (είμαστε πολύ μακριά για πάμε εκεί).

Dora said...

Γειά σου ρε Herinna μεγάλη !!! Είμαι μαζί σου !!!!

david santos said...

Hello my friend.


THANKS FOR POSTING.


Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

David Santos

herinna/ said...

Δεν είχα καμιά αμφιβολία δείμο ότι έτσι θα ενεργούσες. Να λείπουν τα κερασάκια τέτοιες ώρες. Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι μπορεί, με ό,τι έχει από το μετερίζι του. Κι εγώ μακριά είμαι από τους τόπους της πυρκαγιάς και γυρίζω Αθήνα τη Δευτέρα. Αμέσως θα πάω να ενημερωθώ στο δήμο μου για τις κινήσεις, (είμαι σίγουρη ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες) και να συμβάλω με όποιο τρόπο μπορώ. Χρέος μας είναι.

Γειά σου και σένα dora μου. Αρκεί να κάνεις κάτι κι εσύ και όλοι μας για τόπο μας και τα θύματα της πυρκαγιάς. Μ' αυτούς να είσαι. Σ' ευχαριστώ όμως.


David santos
Ευχαριστούμε φίλε μου για τα ευγενικά και ανθρώπινα συναισθηματά σου για τους ανθρώπους που πέρασαν αυτή την απίστευτη δοκιμασία και τον τόπο μας.

Manya Maratou said...

κάνει ζέστη
γαμώτο

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Στη κυριολεξία όμως, αυτό με τις τσάπες, μετά από τους ανθρώπους, πρέπει να το δούμε. H αλ'θεια είναι πως πολλοί λένε πως το καμμένο δε πρέπει να το πειράζεις. Oι σπόροι από τις κουκουνάρες πέφτουν με τη ζέστη και φυτρώνουν μόνη τους. Ας πούμε, έτσι ε'γινε στο Διόνυσο. Στην Ανατολική μεριά της Πεντέλης όμως τίποτα δεν υπάρχει. Eκεί θέλει τσάπες. Nα το ψάξουμε το θέμα.

industrialdaisies said...

Αυτοί που ντρέπονται θα ανήκουν σε κάποια ομάδα ενόχων... Οι άλλοι... Εδώ είμαστε. Οργισμένοι, θλιμμένοι, απορημένοι αλλά πρόθυμοι. Κάτι είναι κι αυτό...

sitofkris said...

Δεν είναι θέμα έλληνα, είναι θέμα Ανθρώπου.Η ανθρωπιά θα μας σώσει.

Xνούδι said...

Μην ξαναφύγεις...

Anonymous said...

Όπως ακριβώς Herinna μου, μόνο που θα πρέπει ν' αφήσουμε τους καναπέδες και την θέαση στις οθόνες, καθώς και τις φιλοσοφίες, γιατί και οι νεκροί μας σε λίγο θα μας ξεσηκωθούν... ότι απέμεινε δηλ.

Όντως μην ξαναφύγεις... Μου έλειψες.

Κωστής Γκορτζής said...

Ελένη μου, πρώτα τις ...βαριοπούλες!

o kairos said...

Γεια σου ψυχαρα Ελενη,ακαταβλητη.

herinna/ said...

Όλοι οι παλιοί καλοί μου βλέπω είναι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη που δεν με ξεχάσατε και τρέφω πολύ ζεστά συναισθήματα για τον καθένα από σας αξεναρτήτως θέσεων και τοποθετήσεων. Συγχωρείστε μου το ότι αναμεσά σας σε ότι αφορά το χώρο αυτό εδώ, υπάρχουν δυο άνθρωποι που η παρουσία τους με ανεβάζει πολύ και με κάνουν να αισθάνομαι πάντα πως κανένας πόνος προσωπικός δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικός από τον πόνο για την πορεία και την τύχη αυτής της χώρας. Ο Καιρός (Γιώργος-Παπαδόπουλος-Τετράδης) και ο ημίαιμος (όπως τον γνωρίσαμε), Κωστής Γκορτζής. Το να διαβάζει κανείς αυτούς τους ανθρώπους, είναι προσφορά στο πνεύμα, τη γνώση και την κρίση μας για τα τεκταινόμενα αυτού του τόπου κι όχι μόνο, το να σε τιμούν με την παρουσία τους στο χώρο σου, είναι απλά μια καλή ένεση κουράγιου, και πίστης σε αυτό που είσαι και πρεσβεύεις. Ευχαριστώ τον καθένα από σας για το παρόν και τα σχόλια, ιδιαίτερα τους δυο προαναφερθέντες για τον πρόσθετο λόγο πως ήταν από τους πρώτους που ενθάρρυναν και με στήριξαν για να συνεχίσω να γράφω εδώ μέσα, όταν ελάχιστοι άλλοι είχαν πάρει είδηση την παρουσία μου αν αυτό δεν ακούγεται και τόσο εγωκεντρικό.

savitsa
ελπίζω τώρα να δροσίστηκες κάπως.

δε μασαμε ρε
Ν ακούσουμε και τι έχουν να πουν οι δασολόγοι και οι γεωπόνοι για τον καλύτερο τρόπο αναδάσωσης και αναπρασίνωσης (χε βγάζω και καινούργιες λέξεις). Εμείς αρκεί να είμαστε σε εγρήγορση και δραστηριοποίηση.

sikofris
Η ανθρωπιά από μόνη της δεν κάνει τίποτα φίλε μου. Θέλει και λίγο τσατίλα το θέμα.

χνούδι
Εμένα να δεις πόσο μου έλειψες!

mist
Βρε κορίτσι μου τι να πω...
εμπράκτως επιβεβαίωσες τα λόγια σου με τα μεηλ σου, και δεν έχω λόγια να σ' ευχαριστήσω γι' αυτά. Όσο για τους καναπέδες και την οθόνη, ναι, δεν νομίζω πως μας παίρνει πια για άλλο καθισιό.

Κωστή μου
Έχω κανα δυο στο σπίτι η μια περισσεύει :)
Welcome back

Καιρέ μου
Και και και ρε μου δεν το βάζουμε κάτω είπαμε.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ, ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ (Ή ΕΣΤΩ... ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ)! ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ mikrou aderfou, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΧΟΛΙΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΕΣΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ! ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ; ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ; ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΟ GMAIL; ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΖΑΛΙΖΩ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ!!! Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ! ΓΙΑΝΝΗΣ-sogia.ang@gmail.com-http://mutant-24-giannis.blogspot.com

herinna/ said...

Γιάννη, ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι έβαλα ανώνυμο σχόλιο στον μικρό αδελφό. Πήγα τώρα για να επιβεβαιώσω ότι όντως υπογράφω σαν herinna και είναι έτσι. Ωστόσο αν θέλεις να βάλεις σχόλιο εκεί και δεν έχεις λογαριασμό στο google, άνοιξε ένα με όποιο νικ θέλεις και χωρίς υποχρεωτικά να δημιουργήσεις blog. Αυτό θα σου επιτρέψει να βάζεις τα σχολιά σου όπου θέλεις.