Monday, April 14, 2008

LOVE ADDICTS

Η εξάρτηση από τον έρωτα ως κινητήριος δύναμη για δημιουργική έκφραση, μέσω της κίνησης ή της ακινησίας των σωμάτων, του ποιητικού λόγου και της μουσικής. Αυτό είναι το θέμα της φετινής παράστασης που παρουσιάζουν τα παιδιά από το σεμινάριο χοροθεάτρου του Μικρού Πολυτεχνείου, υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Μαρίας Αλβανού.

Ένα εγχείρημα ευρηματικό και δύσκολο, βασισμένο τόσο στην ευαισθησία της κάθε χορεύτριας ξεχωριστά, όσο και κυρίως στην ομαδική προσπάθεια που στόχο έχει να αφυπνίσει στον θεατή τις μνήμες του σώματος και της ψυχής μέσω των αισθήσεων.

Ο έρωτας, είτε σαν ποθούμενη κατάσταση, είτε σαν παρουσία, απουσία, ανάμνηση ή νοσταλγία, κυριαρχεί σε όλες τις ενότητες του έργου, υμνείται από την ποίηση (Σαίξπηρ, Καβάφης, Ρίτσος, Κουν), αλλά και από την μουσική μέσα από ένα ευρύ φάσμα ακουστικών επιλογών.

Όλα αυτά, σε μια εξηντάλεπτη παράσταση που μετά από πολύμηνη προετοιμασία, παρουσιάζεται στο θέατρο Altera Pars από τις 21 μέχρι και τις 23 Απριλίου.

4 comments:

Anonymous said...

Γεια σου Ελένη.
Υποθέτω οτι ο χώρος δεν είναι διαθέσιμος Σ/Κ. Επειδή εργάζομαι εκτός κλεινού άστεως όλη την εβδομάδα και είμαι μόνο τις αργίες εδώ, ενημέρωσε μας εάν δοθούν παραστάσεις στο μέλλον.

Καλή επιτυχία

Πρεσβύωψ

herinna/ said...

Πρεσβύωπά μου, άκουσα προχτές για μια επανάληψη των παραστάσεων μέσα στο Μάιο στις 8 και στις 9, δυο μέρες. Ξέρω πως και τότε είναι καθημερινές αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να παίζει κάτι άλλο. Ευχαριστώ και αμήν (για την επιτυχία)

Vromios said...

καλη ανασταση ελενη μου

herinna/ said...

Νίκοοοοο! Επίσης και να σε χαιρόμαστε. Πήρες το τηλ μου;